Polityka prywatności

Informacje ogólne


1.  Polityka Prywatności przedstawia sposób pozyskiwania, gromadzenia, przetwarzania oraz zabezpieczania danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych.
2. Właścicielem sklepu internetowego lulakids.pl oraz administratorem danych osobowych jest Weronika Kostyła prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą LULA KIDS Weronika Kostyła, z siedzibą w Lublinie 20-834 , ul. Jana Lisa 15 , NIP. 7122967310

3. "RODO - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu tych danych."

 

Dane osobowe

1. Sklep internetowy pozyskuje informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, korzystającego ze sklepu internetowego lulakids.pl. (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
2. Dane osobowe są zbierane w trakcie wypełniania formularza newsletter oraz dokonywania zakupów i tworzenia kont w sklepie. (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
3. Dane osobowe są wykorzystywane wyłącznie w celu wysyłania maili o ile użytkownik wyraził na to zgodę oraz w celu realizacji zamówień. (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
4. Zawartość sklepu internetowego lulakids.pl można przeglądać bez konieczności podawania danych osobowych. (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
5. Każda osoba, która przekazuje nam swoje dane osobowe ma prawo do dostępu do ich treści oraz możliwość ich edytowania, jak i również żądania usunięcia danych osobowych oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Powyższe czynności można dokonać poprzez wysłanie oświadczenia na adres e-mail: kontakt@lulakids.pl (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
5. Otrzymane przez administratora dane osobowe są przechowywane, przetwarzane i chronione zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Zbiór danych osobowych został zgłoszony do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (uodo.gov.pl) (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

Administrator sklepu chroni zgromadzone dane osobowe przy pomocy następujących środków:
– szyfrowanie danych służących do zapisu
– zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem

 

Informacja o plikach cookies.

1. Sklep korzysta z plików cookies.
2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, przede wszystkim pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych. Cookies zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celach:
  - tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  - utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  - określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  - W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  - Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  - Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
 - Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  - Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.
  - Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  - W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

 

Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?


1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.

W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami
  – Internet Explorer
  – Chrome
  – Safari
  – Firefox
  – Opera
  – Android
  – Safari (iOS)
  – Windows Phone
  – Blackberry

 

Udostępnienie danych.


1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym tylko i wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
2. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

 

Postanowienia końcowe


1. Administrator sklepu lulakids.pl ma prawo do zmian w przedstawionej Polityce Prywatności. Użytkownicy udostępniający swoje dane osobowe obowiązuje aktualnie obowiązująca wersja Polityki Prywatności, dostępna na stronie https://lulakids.pl/pl/i/Polityka-prywatnosci/11
2. W sprawach nieuregulowanych niniejszą Polityką Prywatności stosuje się obowiązujące przepisy prawa polskiego.



 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl